zeal - sustainable strategy - since 1980

Manigrip

”Det var et virkeligt godt forløb, som har givet os meget mere mod på at arbejde med bæredygtighed i fremtiden”

Henrikke Kylén, administrerende direktør og co-founder, Manigrip
Manigrip Color Tools

Virksomheden Manigrip udspringer fra et eksamensprojekt på Digital Design på Aarhus Universitet.

Henrikke og Thomas, som stiftede virksomheden i 2017, erfarede gennem interviews med gigtpatienter, at de kun havde få hjælpemidler, der kunne understøtte forskellige kreative interesser som fx at hækl. Samtidig manglede der hjælpemidler på markedet som var simple og alsidige men stilrene og klassiske af udseende, som mange af de især unge gigtpatienter efterspurgte. 

Den lille opstartsvirksomhed har i dag udviklet en grebsforstørrer, som kan hjælpe mennesker med nedsat funktion i hænderne til bedre at kunne gribe om lange og smalle genstande – som fx tandbørster og hæklenåle. Produktet henvender sig til personer med gigt, muskelsvind og andre milde lammelser.  

Manigrips produkter indeholder plast – noget de føler de bør tage et ansvar for. Forsvarlig plastanvendelse var dog ikke det eneste der lå til grund for, at de i 2020 takkede ja til et forløb med os. Det var også med ønsket om at gøre bæredygtighed til en bærende grundværdi i virksomheden. 

Manigrip kendte zeal gennem inkubationsmiljøet “The Kitchen” på Aarhus Universitet, og vi så Manigrip som en oplagt kandidat til et rådgivningsforløb under programmet GenstartNU der blev finansieret af Industriens Fond. 

Henrikke Kylén, adm. direktør og co-founder, udtaler om forløbet: “Rådgiverne var gode til at omsætte bæredygtighed til noget konkret – så det ikke bare er varm luft.” 

Iværksætterne valgte bl.a. at følge vores anbefaling om at implementere tre bundlinjer som ramme for virksomhedens fremadrettede beslutningsprocesser. Derudover anbefalede vi at lease produktet frem for at sælge, hvilket Henrikke og Thomas har sat sig for at teste. De overvejer også, at følge anbefalingen om at blive omregistreret til en socialøkonomisk virksomhed. Dette vil hjælpe dem med at tiltrække de rette investorer, der deler samme ambitioner og værdier som stifterne. 

Læs mere om Manigrips forløb hos os her.