”Det var et virkeligt godt forløb, som har givet os meget mere mod på at arbejde med bæredygtighed i fremtiden”
Sådan fortæller Henrikke Kylén, adm. direktør og co-founder hos Manigrip.
Kort om Manigrip
Manigrip udspringer fra et eksamensprojekt på uddannelsen Digital Design på Aarhus Universitet. Henrikke og Thomas som stod bag projektet erfarede, gennem interviews med gigtpatienter, at de kun havde få hjælpemidler, der kunne understøtte forskellige kreative interesser som fx at hækle, og samtidig manglede der hjælpemidler på markedet som var simple og alsidige men stilrene og klassiske af udseende, som mange af de især unge gigtpatienter efterspurgte.
Den lille opstartsvirksomhed har i dag udviklet en grebsforstørrer, som kan hjælpe mennesker med nedsat funktion i hænderne til bedre at kunne gribe om lange og smalle genstande – som fx tandbørster og hæklenåle. Produktet henvender sig til personer med gigt, muskelsvind og andre milde lammelser.
- Etableret i 2017
- Aarhus C
- Hjælpemidler
- https://manigrip.dk/

Inkubationsmiljø på uddannelsesinstitutioner:
Et fysisk sted, hvor studerende tilbydes sparring på udvikling af egne ideer og virksomheder, kan mødes på tværs af uddannelser og kan have et tilhørssted med egen kontorplads.
Manigrip er en virksomhed som fremstiller et produkt, der indeholder plast – noget de føler de bør tage et ansvar for. Forsvarlig plastanvendelse var dog ikke det eneste der lå til grund for, at de I 2020 mødtes til et kaffemøde med zeal. Det var også med ønsket om at gøre bæredygtighed til en bærende grundværdi i virksomheden.
Manigrip kendte zeal gennem inkubationsmiljøet “The Kitchen” på Aarhus Universitet, og zeal så Manigrip som en oplagt kandidat til et rådgivningsforløb under programmet GenstartNU der blev sponsoreret af Industriens Fond.
Om forløbet siger, Henrikke Kylén, adm. direktør og co-founder, at: “Rådgiverne var gode til at omsætte bæredygtighed til noget konkret – så det ikke bare er varm luft.”
Manigrip har bl.a. valgt at følge zeal’s anbefaling om at bruge de tre bundlinjer som ramme for virksomhedens fremadrettede beslutningsprocesser. Derudover indeholdt et af handlingsforslagene fra forløbet en anbefaling om at lease produktet frem for at sælge, som Manigrip har sat sig for at teste. Manigrip overvejer også, at følge anbefalingen om at blive omregistreret til en socialøkonomisk virksomhed. Dette med ønsket om bedre at kunne tiltrække investorer, som deler samme ambitioner og værdier som stifterne.

Vil du vide mere om Manigrips forløb hos zeal? Så læs videre om casen her.
Ønsker du at vide mere om Manigrip? Så læs videre her.
Det giver overblik at have en plan for, hvad der skal ske, når din virksomhed skal omstille sig til en bæredygtig strategi med tre bundlinjer. Det hjælper vi blandt andet med, ved at udarbejde konkrete forslag til, hvordan I som virksomhed kan handle jer fremad, og hvem I med fordel kan samarbejde med.
Har I brug for sparring til, hvordan jeres virksomhed kommer i gang med den bæredygtige udvikling, så skriv til os på [email protected].